Daltonschool Hillegom
Prinses Irenelaan 32
2181CZ Hillegom
Tel: 0252 - 53 00 65
Contact & route

Informatie groep 6

Welkom op de pagina van groep 6! Hieronder vindt u algemene informatie over deze groep.

Klasbord
Steeds vaker maken we gebruik van de app van Klasbord. Via deze app blijf je up to date over wat er allemaal gebeurt in de groep door middel van foto's en korte tekstjes. Wanneer je gebruik wilt maken van deze app kun je dit aangeven bij de leerkracht. Deze geeft jou een code waarmee je in kunt loggen, nadat je de app op je mobiele telefoon hebt geïnstalleerd. 

Gym
De kinderen hebben gym op vrijdagmiddag. Zij kunnen met de leerkracht mee naar de Vosse, vertrek om 12.40 uur vanuit school. Na schooltijd kunt u uw kind ophalen bij de Vosse, of het mag zelf naar huis.

Multomap en luizentas
De kinderen moeten allemaal in het bezit zijn van een luizentas en een multomap waarin zij alle benodigde toetsinfo, huiswerk en andere belangrijke zaken kunnen bewaren. Deze map moet elke dag mee naar school worden genomen.

Huiswerk
Op dinsdag krijgen de kinderen rekenhuiswerk mee en moeten dit de volgende week op dinsdag weer mee naar school nemen. Op donderdag is dit voor taal. Op school wordt het huiswerk samen met de kinderen nagekeken. Het blad moet netjes in een map worden meegenomen.

Boekbespreking
Alle kinderen houden dit schooljaar tenminste een boekbespreking. Het doel is om andere kinderen enthousiast te maken om het boek ook te lezen. Een PowerPoint is niet verplicht, maar wel leuk. De uitgebreide handelingswijzer zit in de map van uw kind.

Spreekbeurt
De data voor de spreekbeurten zijn ingepland. Ze hangen in de klas en ik vermeld ze hieronder op de site. De kinderen houden hun spreekbeurt over het onderwerp van hun werkstuk. Een handelingswijzer is aan ze uitgedeeld.

Werkstuk
De kinderen maken allemaal een werkstuk over een door hen bedacht onderwerp. Het werkstuk maken zij thuis. Het onderwerp dient door de leerkracht goedgekeurd te zijn. De werkstukken moeten ingeleverd worden voor de kerstvakantie. Handelingswijzer zit in de map van uw kind.