Daltonschool Hillegom
Prinses Irenelaan 32
2181CZ Hillegom
Tel: 0252 - 53 00 65
Contact & route

Informatie groep 6 (2020/2021)

Welkom op de pagina van groep 6! Hieronder vindt u algemene informatie over deze groep.

Klasbord
In Klasbord zetten we belangrijke informatie en soms leuke foto’s en dergelijke. Mocht u er nog niet inzitten, laat het ons dan weten. 

Gym
De kinderen hebben het eerste halfjaar gym op de vrijdagmiddag. Zij lopen met de leerkracht mee naar de Vosse. Na schooltijd kunt u uw kind ophalen bij de Vosse of hij/zij mag zelfstandig naar huis.

Multomap
De kinderen moeten allemaal in het bezit zijn van een multomap waarin zij alle benodigde toetsinformatie, huiswerk en andere belangrijke zaken kunnen bewaren. Deze map moet elke dag mee naar school worden genomen. Het liefst hebben we mappen met 2 gaatjes.

Huiswerk
Op dinsdag krijgen de kinderen rekenhuiswerk mee en op donderdag voor taal. De kinderen hebben een week de tijd om het te maken. Op school wordt het huiswerk nagekeken en met de kinderen besproken. Het blad moet netjes in een map worden meegenomen. Het huiswerk wordt soms in Classroom gezet zodat de leerlingen het digitaal kunnen maken.

Boekbespreking
Alle kinderen houden dit schooljaar een boekbespreking. Het doel is om andere kinderen enthousiast te maken om het boek ook te lezen. Een PowerPoint is niet verplicht, maar wel leuk. De kinderen krijgen een uitgebreid stappenplan hoe ze dit het beste kunnen aanpakken.

Werkstuk
De kinderen maken allemaal een werkstuk over een door hen bedacht onderwerp. Het onderwerp dient door de leerkracht goedgekeurd te zijn. Het werkstuk maken zij thuis. De werkstukken moeten ingeleverd worden voor de kerstvakantie. De kinderen krijgen een uitgebreid stappenplan hoe ze dit het beste aan kunnen pakken.

Spreekbeurt
De kinderen houden hun spreekbeurt over het onderwerp van hun werkstuk. Het is niet de bedoeling dat ze hun werkstuk voorlezen. Ze moeten de belangrijkste informatie presenteren door middel van een powerpoint/slideshow. Ook een muurkrant behoort tot de opties. De spreekbeurt wordt in de 2e helft van het schooljaar gedaan.